Julie denkt volgende keer wel twee keer na voor ze een studentenjob aanpakt

Hallo. Ik ben Julie. Zeventien. Vorige zomer vond ik in dit restaurant een vakantiejob als afwasser. Ik werd meteen aangenomen. Nog straffer. Ik kreeg direct een handdoek en een schort naar mijn hoofd gezwierd en moestdadelijk aan de vaat beginnen.


fout: Julie tekende geen voorafgaande schriftelijke overeenkomst.

juist: Vooraleer je begint te werken, moet je een contract ondertekenen in twee exemplaren; één voor jou en één voor je werkgever.

Het werd een hel. Behalve de vaat, mocht ik ook nog eens in mijn eentje de klanten bedienen. En de tent zat elke dag tjokvol. Ik klopte gemakkelijk shifts van zes uur en meer. Aan een stuk door. Zonder pauze!

fout: Meer dan zes uur aan één stukdoorwerken.

juist: Jongeren onder de 18 mogen niet meer dan 4.30u ononderbroken arbeid verrichten. Vanaf je achttiende wordt dat 6u. Gaat de arbeidstijd erover, dan heb je recht op pauze.

Allez, ik voelde me op den duur meer een dwangarbeider dan een jobstudent. En de clou moest nog komen.Toen mijn laatste werkdag erop zat, moest ik bij de baas komen. Blijkbaar was hij helemaal niet tevreden over mij. En kreeg ik direct de zak. Zonder enige vergoeding voor een maand lang slavenarbeid…

fout: Op de laatste werkdag kan de werkgever de overeenkomst niet eenzijdig beëindigen.

juist: Enkel tijdens de proefperiode
(3 eerste werkdagen) kan de overeenkomst zonder termijn of vergoeding worden opgezegd.

 

Bij twijfel over een contract of arbeidsvoorwaarden: vraag steeds gratis eerstelijnsadvies bij een advocaat!

Een minderjarige heeft altijd recht op een pro-Deoadvocaat. Dat is gratis bijstand van een advocaat bij procedures voor de arbeidsrechtbank, een klacht bij de Sociale Inspectie,…